University Classes

28 februari 2017 - 11:22

Laat ik beginnen met dit: Ik ben ontzettend blij dat ik Stevens Institute heb gekozen als universiteit, ik voel me helemaal op mijn plek. De sfeer is goed, iedereen gaat fijn met elkaar om en ik voel me geen buitenstaander. Het is ook fijn om even buiten het drukke New York te zijn overdag, weg van de constante sirenes en toeristen die je voor de voeten lopen. Wanneer ik ’s ochtends naar Hoboken reis met de bus, ben ik soms zelfs de enige die erin zit.

Er zijn inmiddels alweer 7 weken voorbij sinds mijn eerste schooldag, en ik heb zelfs mijn eigen ID en pasje en al. Eerder vertelde ik dat ik een aantal vakken kon uitproberen, en vervolgens kon kiezen welke me het beste bevielen en wilde blijven doen. Eigenlijk doe ik nu nog steeds wat ik aan het begin van het schooljaar heb gekozen: Drie ontwerpvakken, een theoretisch vak en een taal:

DESIGN II
Het vak Design II (als vervolg van Design I, maar die werd dit semester niet aangeboden dus mocht ik gelijk deze meedoen) gaat voornamelijk om het grafisch ontwerpen van zaken die met print te maken hebben, dus dingen als posters, flyers en zelfs boekjes. Het leuke hiervan vind ik dat niet alles direct op de computer plaatsvindt. In de eerste week kregen we de opdracht om met een fotokopieer apparaat te experimenteren, door er verschillende foto’s, plaatjes of objecten onder te leggen. Door dingen uit te proberen als verdubbelen, bewegen, kopieën eronder leggen, die er weer onder leggen, enzovoort, ontstond er iets heel mooi nieuws. Vervolgens hingen we al onze experimenten in de gang van de design afdeling.

FOUNDATION 3D
In tegenstelling tot Design II, waar alles ‘plat’ is, creëren we bij Foundation 3D echt objecten met verschillende materialen. Soort handvaardigheid eigenlijk. Het eerste project hebben we net afgerond. Hierbij moesten we een klein dagelijks voorwerp kiezen, en deze met karton met zo veel mogelijk detail namaken, maar dan ongeveer 20x zo groot. Ik koos een USB stick die ik toevallig bij me had. De hele verzameling bij elkaar zag er superleuk uit.

CREATIVE PROGRAMMING
Door programmeren leren we bij dit vak creatieve, en later ook interactieve dingen te maken. Leuk was de eerste les, waarbij we door middel van code op papier iemand op een stoel moesten laten gaan zitten. De docent ging de code dan uit proberen. Het idee erachter is dat je een computer altijd precies moet zeggen wat hij moet doen, anders snapt hij het niet. Dus ook niet alle codes zorgden ervoor dat de docent op de stoel terecht kwam.

Bij deze drie vakken hebben we elke week een nieuwe, creatieve opdracht. Aan het begin van de volgende les houden we dan altijd een ‘critique’. We bekijken dan iedereens werk en geven elkaar feedback. Dit werkt erg goed vind ik, omdat je weet dat je werk daadwerkelijk aandachtig bekeken wordt, doe je echt je best om er iets moois van te maken. Deze lessen heb ik op dezelfde verdieping. En het leuke is, omdat ik drie creatieve vakken doe, hangen er nu drie verschillende werken van mij in de gang 🙂

HISTORY OF MODERN ART
Dit vak heb ik drie keer per week, een uurtje per dag. Daar ben ik blij om, want de docente praat zo snel dat ik echt mijn best moet doen om alles bij te houden, na een uur is de energie daarvoor op. Ze werkt naast Stevens University ook bij de Museum of Modern Art in New York, dus weet er echt heel veel van. Ze praat gepassioneerd over alle schilderijen die we in de les in het donker bekijken op de beamer.

SPANISH I
Spaans leren in New York stond eigenlijk niet in de planning, maar ik ben erg blij dat ik dit ben gaan doen. Ik leer de taal vanaf niveau 0, dus echt helemaal vanaf het begin. De manier van leskrijgen bij dit vak voelt echt alsof ik weer op de middelbare school zit, maar dat vind ik niet erg, het zorgt voor een leuke sfeer. Door middel van Simpsons plaatjes en foto’s van bekende mensen hebben we tot nu toe oa geleerd over begroetingen, kleren, kleuren, families, nationaliteiten en lichaamsdelen. Waar ik stiekem erg om moet lachen is het zware Amerikaanse accent dat sommigen in de klas hebben, wanneer ze bijvoorbeeld het woord ‘sombrero’ of ‘cuarenta y tres’ zeggen.

Zoals jullie zien heb ik een heel mooi pakket vakken dat ik hier doe. Het is wel druk, ik heb voor elk onderwerp wordt er veel huiswerk opgegeven, maar het is leuk want iedereen doet elke week echt zijn best, dus wekelijks zie ik hele mooie, nieuwe creaties die mensen maken. Tot en met mei ben ik hier dus wel mee zoet 🙂

Comments

ivermectin 500mg ivermectin buy nz