Nice to meet you, Stevens

17 januari 2017 - 23:02

Naast al het sightseeing en dansen (daar zal ik later over vertellen) ben ik hier natuurlijk om te studeren. Dit ga ik doen aan Stevens University, een chique privéschool (ja, dat heb ik inmiddels vernomen, 50.000 per jaar 😮 ) aan de oostkant van Hoboken, vanaf New York aan de overkant van de Hudson. Om de universiteit te bereiken kun je of met de PATH, een speciale metro lijn die naar Hoboken gaat vanaf 34th Street, of met de bus 126, die vertrekt bij het Port Authority busstation, het kan allebei. Afgelopen vrijdag was mijn introductiedag op de universiteit. Ik besloot eerst de PATH uit te proberen, die uiteindelijk arriveert op het Hoboken station, ten noorden van de universiteit. Het stukje dat je dan vervolgens moet lopen naar de campus is een brede boulevard langs het water, met een geweldig uitzicht op Manhattan. Echt genieten was dat, aangezien het ook heerlijk weer was. Hoboken is ook een groot contrast vergeleken met New York; Ineens bevindt je je in een oase van rust, er zijn veel minder mensen en auto’s op straat dan in De Big Apple. Na ongeveer 20 minuutjes wandelen en genieten zag ik links een bordje staan die aangaf dat de Stevens University campus zich bevond bovenaan een houten trap.

De introductie kreeg ik van Susan Rachouh, de ‘director of international programs’, de mevrouw waarmee ik al maanden aan het mailen ben over mijn studie hier. Ze is erg aardig en ontving me hartelijk. Omdat de officiële introductie voor buitenlandse studenten al de dag voordat ik aankwam plaatsvond, kreeg ik een eigen, speciale, privé introductieochtend, met zelfs een strak van tevoren bedacht programma:

Friday, January 13th
10:00am      Welcome & Introductions, Orientation Overview
10:30am      Campus Tour
11:30am       Living in Hoboken/NYC, Academic Questions
1:00pm        Lunch Break
2:00pm       Transfer Student Orientation (Student Life & Employment)

Susan, ook wel door iedereen Susi genoemd, gaf me uitgebreide informatie over de universiteit, de campus, de vakken, en nog veel meer. Daarna liepen we over de campus en wees ze me aan wat voor vakken in welke gebouwen werden gegeven. Sommige gebouwen zijn duidelijk ouder, zoals die van de College of Arts & Letters, de department waar mijn vakken onder horen. Een ander gebouw is weer gloednieuw, zoals het engineers gebouw met een enorme glazen wand, die op de foto hierboven te zien is.

De campus bevat verder naast schoolgebouwen en studentenwoningen een bibliotheek, een sportschool en een zwembad, waar ik allemaal gratis gebruik van mag maken als Stevens student. Verder zijn we langs 100 professors en offices gegaan, aan wie ik allemaal ben voorgesteld door Susi. Iedereen vond het geweldig dat ik uit Amsterdam kwam en ik werd telkens weer opnieuw verwelkomd. Zoals elke typische Amerikaanse universiteit heeft ook Stevens een mascotte, dat is namelijk een duck. Overal waar je kijkt zie je daarom rubber eendjes en ‘Go Ducks!’ staan. En een ander leuk gegeven: in het hoofdgebouw van de campus (het hoge gebouw op deze laatste foto hierboven) is zelfs een Stevens goodieshop, vol met Stevens t-shirts, hempjes, broeken, rokjes, vesten, jassen, álles wat je maar kunt bedenken. Het is net een enorme toeristenwinkel, maar dan volledig geweid aan de universiteit.

In ditzelfde gebouw zit op de tweede verdieping de grootste lunch- en dinner ruimte van de campus. Je kan hier een maaltijdbon kopen voor ongeveer 10 dollar, waarna je vervolgens uitgebreid ongelimiteerd kan eten en drinken van het buffet in de kantine. Deze ruimte heeft een nog mooier uitzicht op Manhattan dan vanaf de boulevard waar ik eerder liep. Ik heb er heerlijk in het zonnetje geluncht.

Verder hebben we het gehad over de vakken die ik graag wil doen. Stevens University heeft een bachelor opleiding die Visual Arts & Technology heet, die erg lijkt op wat ik in Amsterdam aan de HvA doe (Communication & Multimedia Design). Alleen liet Susi me ongeveer 2 weken geleden pas weten dat bijna alle vakken die ik graag wilde doen óf niet worden aangeboden dit semester óf al vol zitten. Dat zou natuurlijk niet zo leuk zijn, en niet eerlijk, omdat ik niet dezelfde kans kreeg als de ‘gewone’ studenten hier om me zo vroeg mogelijk aan te melden. Ik heb inmiddels mijn mentor Jeff Thompson ontmoet, en hij heeft ervoor gezorgd dat ik in ieder geval een aantal vakken die ik graag wilde doen die misschien vol zijn, kan uitproberen de eerste week, waarna ik vervolgens kan kijken welke vakken ik het leukst vindt en kan blijven doen. Tevens ga ik misschien Spaans volgen als vak, iets wat ik graag al langere tijd wil doen, maar met Italiaans natuurlijk beetje moeilijk te combineren is 😛

Aankomende 2 weken ga ik dus enkele vakken volgen, kijken welke ik het leukste vind en die dan vervolgens vast volgen. I’m really excited en ben benieuwd hoe het gaat zijn 🙂

Comments

Viagra lowest price https://ecoutegli.bandcamp.com/track/pharmacies-shipping-to-usa Really plenty of awesome info!